Close

Trajnim: Laboratorët

 

Shërbimet nga EQSC

ISO 17025:2005

  1. Trajnime të standardizuara dhe të përshtatura, mbi:
  • Kërkesat e ISO 17025
  • Praktikat e auditimit

Çfarë është ISO 17025 Sistemi i Menaxhimit të Cilësisë së Laboratorit?

ISO/IEC 17025 përmban të gjitha kërkesat të cilat duhet të përmbushen nga laboratoret e testimit dhe kalibrimit në mënyrë që të mund t’u tregojnë klientëve dhe rregullatorëve se ata përdorin një sistem të thellë menaxhimi i cili u mundëson atyre kontroll të plotë të proceseve, se janë teknikisht kompetentë dhe janë të aftë të prodhojnë rezultate teknikisht të vlefshme. Trupat akreditues të cilët njohin kompetencat e testimit dhe kalibrimit të laboratorëve do të përdorin standardin si baza për akreditimin e tyre.

Laboratoret e akredituar me ISO 17025 përfshijnë një sistem gjithëpërfshirës për menaxhimin teknik dhe të cilësisë, i cili rezulton në përfitime të vëna re në praktikat e përditshme të laboratorëve. Kërkesat teknike përfshijnë shtimin e planeve për trajnimin e stafit zyrtar dhe mbajtjen e rekordeve të detajuara, zhvillimin e metodave dhe procedurat e validimit, matjen e pasigurive të metodave, dhe përcaktimin e kalibrimit të pajisjes dhe programin e mirëmbajtjes. Përveç kësaj, dokumentohet një përcaktim më i fortë i procesit të përgatitjes së marrjes së mostrave (kampionit), për ruajtjen e konsistencës në marrjen e mostrave. Njëkohësisht, zbatohen edhe programe të monitorimit të kontrollit të cilësisë.

Përmirësimet e menaxhimit të cilësisë përfshijnë kontrolin e dokumentave për ruajtjen e proceseve të qëndrueshme analitike, monitorimin e performancës së furnitorëve, një proces për rishikimin e kontratave për dokumentimin e kërkesave të klientëve, një sistem për trajtimin e komenteve dhe ankesave të klientëve, procese për përmirësimin e vazhduar përmes procedurave të veprimeve korrektive dhe parandaluese dhe auditet.

Cilat janë përfitimet e ISO 17025 Sistemit të Menaxhimit të Cilësisë së Laboratoreve?

Përfitimet praktike të përmirësimeve teknike dhe menaxhimit të cilësisë kanë të bëjnë me (dhe jo vetëm):

  • Identifikim më i shpejtë dhe zgjidhje e çështjeve lidhur me metodat e testimit
  • Përmirësimi i performancës së personelit
  • Mirëmbajtje e vazhduar e pajisjeve dhe proceseve të kalibrimit
  • Menaxhimi i pasigurive
  • Përmirësimi i kënaqësisë së klientit
  • Përmbushja e kërkesave për cilësi të klientëve të specializuar
  • Rritja e përgjithshme e biznesit të laboratorit

Për më shumë informacion, lutemi të vizitoni faqen www.iso.org, që është edhe faqja zyrtare me burimet më të përditësuara.

xnxx cartoon originalindianporn.pro arabs18.com rikose hentai.name satellizer el bridget hentai xvedios indian new fuckindianporn.mobi animal blue film com nokia 8 sobazo.com vivo v9 youth holy wood sex desiporn.pro indian sleeping sex
sexy video filme redwap2.com hit sexy videos first night mms longindiantube.mobi www.kirtu tara alisha hot iwanktv.pro hot sex xxx videos sex beeg abdulaporno.com india teen porn assamese fuck cyberpornvideos.com doctor fuck patient
tamil olu videos wildindianporn.mobi hindi xxxc indian sexygirl screwmyindianwife.info indian sexy hd video com indian sex video hd wowindianporn.mobi www bf moves com tamilrockers.li indiansharing.mobi hindi poran telugu sex full redwap.me 9xm buddy